tiistai 17. joulukuuta 2013

Aasialaista kulttuuriako?

Uudensuomen blogikirjoituks;
Rotuoppia siellä, missä sitä ei todellakaan ole
16.12.2013 15:34 Janne J. M. Muhonen
http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156453-rotuoppia-siell%C3%A4-miss%C3%A4-sit%C3%A4-ei-todellakaan-ole

Janne muhonen kirjoittaa aiheesta. Aasialaisten eli japanilaisten närkästyminen geisha- asujen käyttämisestä, oli japanilaisten rasismia. Mutta joillakin on sellainen tapa, että omat viat nähdään toisissa, näin kävi tässäkin tapauksessa. Tämäntakia japanilaiset syyttävät geisha-asujen käyttäjiä heidän kulttuurinsa halventamiseksi. Eihän ole sopivaa että valkoiset käyttävät japanilaisia vaatteita.

Hakaristi ja Daavidin-tähti ovat aasialaisia symboleja alunperin. Adolf Hitler ihaili arjalaisia, jotka ovat aasialaisia. Tästä syystä Hitler laittoi heidän uskonnollisen hakaristin Sakasan lippuun.

Natsismi ei ollut mikään uusi keksintö, vaan se on jo vanhassa-testamentissa esiintyvää. Juutalaiset uskovat että he ovat jonkun Jumalan valittu kansa, siten kaikkia muita ylempänä. Tämä uskomus on muillakin aasialaisilla eli arjalaisilla kansoilla, liekö se heidän kulttuuriinsa kuuluvaa.

Rasismi suorastaan hyppää silmille, jos menee vaikkapa Thaimaaseen ja katsoo siellä telvisiota. Telvisio-ohjelmissa ja mainoksissa on tapana halventaa muita ihmisiä. Monetkin Eurooppalaiset ovat kuitenkin esiintyneet Thaimaan telvisiossa, luultavasti heille kaikki se pilailu on vain jonkinlaista huumoria, etenkin kun kaikki tehdään hymyillen. Onkin huomattavissa aasialaisten jatkuva hymyily, tilanteessa kuin tilanteessa. Voit jopa nähdä heidän nauravan, etenkin jos kompastut tai loukkaat itsesi jollakin tavalla.

Geisha-asujen näkeminen Eurooppalaisten päällä, oli liikaa aasialaisille. “Kuinka ihmeessä he yrittävät olla meitä, eiväthän he tiedä mitään meidän hienosta kulttuuristamme”. Oli ajatuksena ehkä joillakin. Kirjoituksissaan he kertovat paljon itsestään, mutta laittakaamme se kaikki vain huumoriin kuuluvaksi. Otteita erään aasialaisen kirjoituksesta, josta paistaa halveksunta;
“Mut mietin vain... Tiedän jotain suomalaisia, jotka kutsuu itseään tummempia ulkomaalaisia neekereiksi, mutta silti makaavat auringon alla päivät pitkät, jotta heistä tulisi yhtä tummia kun meitsi talvisin, hehhehh. Tiedän, elämä on välillä rankkaa. Lähtevät epätoivoisina solariumiin ja ostavat itseruskettavia tuotteita, voi luoja. Myös maksavat, jotta pääsevät ulkomaille, nauttimaan paremmasta säästä, paremmasta ruoasta, sosiaalisimmista ihmisistä, ja ainii, melkeinpä unohdin, ja palvomaan aurinkoa, jotta heistä tulisi... TUMMEMPIA! (punaisia)”
Linkki kirjoitukseen; http://amirzuhairi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148975-nigga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti